organiseringen av nordland - bring oss i front - agenda kaupang

Agenda Kaupang utfordrer den eksisterende organiseringen av Nordland

Agenda Kaupang bistår Nordland fylkeskommune i deres omfattende omstillingsprosjekt Bring oss i front. Nå har vi levert første delrapport, som omhandler forslag til ny organisering av fylkeskommunen. Agenda Kaupang har blitt bedt om å utfordre den eksisterende organiseringen og bidra til å skissere nye løsninger som er tilpasset dagens og fremtidens behov. Dette har vi gjort ved å lansere fem alternative modeller, og anbefale én av dem.

Den nye organiseringen av fylkeskommunen skal legge grunnlaget for en omstillingsprosess. Det skal gjennomføres omfattende endringer i organisasjonen som helhet. Disse endringene omfatter blant annet:

  • etablering av ny etatsstruktur
  • en mer hensiktsmessig organisering av fylkeskommunens tjenester
  • effektivisering og forenkling i administrative oppgaver og fellesfunksjoner
  • økt grad av digitalisering

I midten av november lanseres hovedrapporten. Den inneholder en grundig nåsituasjonsanalyse og forslag til prioriterte tiltak som skal bidra til å nå målene i Bring oss i front-prosjektet.

Nordland fylkeskommune har publisert delrapporten Forslag til ny administrativ organisering av Nordland fylkeskommune (PDF). Alle ansatte er invitert til å dele sine innspill til Agenda Kaupangs forslag til ny organisering.

For mer informasjon om dette oppdraget, ta kontakt med Kjell E. Værnor.